/ ^Bilder på mig m.fl. / ^Vardag /

♦ ROLIGHETER

 
 
 
Ahh ännu en tent är förbi! Och det är endast några veckor kvar tills sommarlovet tar sin början! Men innan det kommer det hända en massa kul, såsom dansshow, RåaLive och valborgsfirande! Jeejee!
 
Vad har hänt de här senaste dagarna då? Jag har firat Pampas Nationaldag med buller och bång i slutet av förra veckan! LÄTT bästa studieevenemanget på hela året! Sen åkte vi faktiskt hem från Vasa på lördag för att delta i Jackes mammas 50-årskalas, det var kul det också! På söndagen sen blev det avfärd till Åbo igen och vad väntade mig där? Ett upptinat kylskåp och en upptinad frys... vilken lyx alltså! Så istället för att läsa på tent fick jag försöka rädda min mat och städa upp i köket. Synd men sånt som händer, nu har jag iallafall lärt mig hur det är när säkringen går! Typiskt bara att det hände i köket och essutom när jag var borta i fyra dagar, men om det skulle hänt när jag var i Åbo så skulle det ju vara för enkelt, eller hur? ;)
 
/ ^Bilder på mig m.fl. / ^Fest / Helg / ^Vardag /

♦ JAG LEVER!

 
 
 
Hejhej!
 
Jag tänkte baa uppdatera er om att jag lever! Har haft några fantatiska daga i Vasa på Pampas Nationaldag och på lördagen firade vi Jackes mamma som fyllt 50 år!
 
En kul helg har jag bakom mig och idag är det skola, tentläsning, bandövning och dansträning. Jag ska blogga mer imorgon när jag skrivit tenten!! :)
 
 
 
/ ^Tips /

♦ STUDIETIPS #3

 
 
 
Det här ni ser på bilden här ovanför är utrymmet som vi studeranden ofta får "klara" oss på i våra små bostäder. Det blir snabbt fullt efter en "nu-tar-jag-med-all-mat-jag-får-plats-med-och-som-klarar-sig-tre-timmar-i-bilen-runda". Ja ni vet, när man varit hemhemma över helgen? Det blir också genast fullt om man vill förvara en nygjord cheesecake någonstans. Ja, en vanlig pajform är ju ungefär lika bred som själva frysen vår. Så därför ska jag tipsa er om en lösning som gör att det ryms mycket mer i frysboxen!
 
 
 
 
De här lådorna är de största utrymmestjuvarna, iallafall i min frysbox, så därför brukar jag alltid använda fryspåsar som jag fryser in maletkött och kyckling i!
 
 
 
 
 

Jag brukar dessutom göra dem lite portionsvis, till exempel lägga två kycklingfiléer/påse så är det passligt när man ska bjuda över en vän eller om man vill äta maten i två dagar. Och maletköttet brukar jag frysa in i "halvor" av det som finns i paketet så att man inte måste använda allt sen när man tinar det. Det här ger väldigt mycket utrymme och också en möjlighet till att bygga lite bland alla småpåsar så att man får in den där cheesecaken också sen!